Anyanyelvi játékos vetélkedő a Gönczy Refiben

Publikálva: 2022. november 23.

„Egyetlen batyunk botunk fegyverünk az anyanyelv.”

(Kányádi Sándor)

A magyar nyelv napjához kapcsolódóan a Református Pedagógiai Intézet támogatásával az anyanyelvápolás népszerűsítése céljából rendeztünk iskolánkban játékos anyanyelvi vetélkedőt a Hajdúvidéki Református Egyházmegye általános iskolái és a helyi általános iskolák számára.

A „Szoboszlói Szóforgató” elnevezésű verseny 2022. november 14-én zajlott a Hajdúvidéki Református Egyházmegye általános iskoláinak részvételével.

A csapatok a döntőbe előzetes feladat beküldése és értékelése alapján juthattak be. A beküldendő pályamunkában helynévkutatást kellett bemutatni, kreatív módon.

Amíg a tanulók kellemes hangulatban oldották meg az érdekes nyelvi feladványokat, kreatív feladatokat, addig a kísérő pedagógusok városnéző sétán vettek részt és megtekintették a városunk új köztéri szobrait.

A vetélkedőt a Hungarospa Hajdúszoboszló is támogatta, így a helyezettek az értékes könyvjutalmak és ajándékok mellett Aqua Palace belépőket is kaptak.

Köszönjük a Református Pedagógiai Intézet, a Hungarospa Hajdúszoboszló és intézményünk, a Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola támogatását.

További képekért kattintson ide...


Vissza az előző oldalra
https://www.gonczyrefi.hu/