A Fehér Bot Nemzetközi Napja október 15.

Publikálva: 2022. október 15.

A Fehér Bot Nemzetközi Napja alkalmából a mai napon a Gönczy Refi közössége is jobban fókuszált a vakok és gyengén látók életére, helyzetére, mindennapjaira. Ennek teret adva, játékos vetélkedővel, valamint kutyás bemutatóval vártuk a diákokat és a kollégákat.

Délelőtt az osztályok a Fehér bot történetéről szóló szöveget olvasták el és közösen oldották meg a hozzá kapcsolódó kvíz feladatlapot.

A Fehérbot világnap szellemiségében a gyerekek bekötött szemmel készítettek maguknak vajaskenyeret. Az udvaron játékos feladatokban vettek részt tanulóink, ahol szintén bekötött szemmel kellett kitapogatni és megnevezni a zsákban lévő tárgyakat, illetve végig lehetett kóstolniuk különböző ízű és halmazállapotú ételeket. A felépített akadálypályán kipróbálhatták milyen bekötött szemmel egyedül a starttól a célig eljutni, végül pedig le- és visszavenni a kabátjukat.

Egy ilyen nap nem múlhat el segítő kutyák nélkül, ezért ellátogatott hozzánk a „Hajdúsági Vakvezető és Segítő Kiképzésért” Alapítvány, akik nagyon érdekes és szemléletes bemutatóval készültek, hogy segít a mindennapokban egy vakvezető kutya látássérült gazdájának. Az alapítvány képviselői és a kutyák nagy örömmel fogadták a gyerekek által gyűjtött nekik szánt játékokat.

Köszönjük Bordán Anita, Zudor Andrea kolléganők és az ÖKO munkacsoport munkáját!

https://hvskalapitvany.hu/

További képekért kattintson ide...



Vissza az előző oldalra
https://www.gonczyrefi.hu/